3D-aanmeettechnieken

Sinds enige tijd werken onze behandelaren met de nieuwste 3D-aanmeettechnieken graag vertellen wij u meer over de meerwaarde van digitaal aanmeten in de orthopedie: het inscannen van een afdruk van een lichaamsdeel, of soms direct van een lichaamsdeel en het digitaal corrigeren hiervan.

Smeets loopcomfort loopt voorop als het gaat om 3D-aanmeten en -printen. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat deze technologie onze klanten de ideale pasvorm en ondersteuning kan bieden. Wij stellen hoge eisen aan duurzaamheid, draagcomfort en functionaliteit. Daarom werken wij samen met artsen, experts en toonaangevende bedrijven in de technologische sector.

Wij gebruiken een ruim assortiment scanners zodat wij onze klanten in alle mogelijke situaties goed kunnen helpen.

Zo is het mogelijk om hyper-gepersonaliseerde steunzolen te laten maken. Een digitale voetscan meet uw persoonlijke bewegingspatroon en levert daarna de ‘bouwtekening’ aan de 3d-printer. De 3d-printer print vervolgens uw eigen maatwerk steunzolen uit.

Voordelen 3D steunzolen

De geavanceerde printtechnologie van 3D-zolen, zorgt er voor dat we alle digitale data kunnen verwerken tijdens het printen van de steunzolen. De printtechniek staat toe om correcties en ontlastingen te verwerken in uw zolen, maar ook om uw bewegingen bij te sturen. Wenst u nog een extra paar steunzolen? Dat kan. Uw meetgegevens worden nauwkeurig bewaard in de pc bewaard en het volledig productieproces kan onbeperkt worden herhaald. Een mooi bijkomend voordeel!

Materiaalkeuze zorgt voor minder afval                                                                                                                                                                                             

Omdat de steunzolen met een 3D-printer, laagje voor laagje worden opgebouwd in plaats van uitgesneden (zoals dat bij de traditionele productie van steunzolen gebeurt), is er geen restafval. Deze manier van produceren is dus zeer milieuvriendelijk. Het gebruikte materiaal is verder ook huidvriendelijk, biologisch afbreekbaar en tegelijkertijd zeer duurzaam. De zolen gaan extra lang mee.

Ondersteuning en correctie                                                                                                                                                                                                                 

Goed ontworpen steunzolen houden rekening met uw houding en beweging en gaan die corrigeren zodat ze niet enkel de symptomen, maar net de oorzaken van het probleem aanpakken. Met de 3D-printer is het uitstekend mogelijk om gelaagdheid aan te brengen: een hogere materiaaldichtheid waar de steunzool moet ondersteunen en een lagere materiaaldichtheid waar de steunzool moet meebewegen. De zolen zijn daardoor lichtgewicht en passen in bijna iedere schoen.

De voordelen van 3d steunzolen op een rij

  • Hyper gepersonaliseerde steunzolen op basis van uw looppatroon
  • Duurzaam & lichtgewicht
  • Optimale correctie en ondersteuning van uw voeten en rug
  • Milieuvriendelijk biologisch afbreekbaar materiaal

Heeft u nieuwe steunzolen nodig of een vraag?

Laat het ons weten! Maak een gratis advies afspraak op één van onze vele locaties bij u in de buurt: 046-4746451 of stuur uw vraag per e-mail naar: info@loopcomfort.nl

Bekijk onze steunzolen actie! >