Bandages

Bandages
U kunt bij ons terecht voor bandages voor alle extremiteiten van het lichaam, zoals bandages voor: nek, schouder, arm, elleboog, pols, hand, heup, been, knie, enkel en voet.

Een bandage biedt ondersteuning. Bandages zijn sterk van materiaal en kunnen zowel in lengte en/of breedte elastisch zijn. Het doel van een bandage kan zijn preventief, therapeutisch of als nazorg.

Preventief
Als de belasting bij het bewegen/sporten te hoog zal worden en er een verhoogd risico op blessure kan ontstaan.

Therapeutisch
Bij herkenning van symptomen van overbelasting.

Nazorg
De blessure is genezen maar belasting van gewricht of spier moet uit de weg worden gegaan. Een bandage kan hierbij ondersteuning bieden van een gewrichtsband of spier.

Veelgestelde vragen

Bandages

In een aantal gevallen is een vergoeding mogelijk. Uw medische indicatie geeft aan of u in aanmerking komt voor een vergoeding. De vergoedingen hebben veelal betrekking op hulpmiddelen voor langdurig, dagelijks gebruik. Raadpleeg uw polis of leg uw vraag voor aan onze behandelaar (orthopedisch technicus).

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46 45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…