braces en korsetten

Bij beweegklachten wordt soms een korset/brace voorgeschreven, bedoeld om betreffende lichaamsdeel van de patiënt van extra steun te voorzien om zodoende verergering van klachten te voorkomen, de genezing te bevorderen of een verbetering van het lichamelijk functioneren mogelijk te maken.

Korset

Bij rugklachten kan een korset aangemeten worden voor tijdelijk gebruik, maar kan ook permanent gedragen worden. Dit is afhankelijk van de indicatie die de arts heeft gesteld. De hoogte van het korset kan verschillend zijn, dit is afhankelijk van het niveau van de wervelkolom dat behandeld wordt. Een korset is bedoeld om uw romp, tussen schouders en heupen, te ondersteunen of te corrigeren.

Brace/bandage

U kunt bij ons terecht voor maatwerk en confectie braces en bandages, zoals bijvoorbeeld:

 • Enkelbrace
 • Kniebrace
 • Heupbrace
 • Rugbrace (bijv. Scoliose brace)
 • Polsbrace
 • Duimbrace
 • Elleboogbrace
 • Armbrace
 • Halskragen

Veelgestelde vragen

Scoliose is een zijdelingse kromming in de rug. Het is een aandoening waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Zolang een kind in de groei is, is het mogelijk om deze kromming in de rug te corrigeren. Hiervoor kan uw kind gebruik maken van een Scoliosebrace. Dit is een soort korset dat onder de kleding wordt gedragen.

In 3 stappen naar een het meest geschikte hulpmiddel (brace/korset)

1. Uw behandelend arts of medisch specialist stel een diagnose en verwijst door.

2. Onze behandelaar (orthopedisch technicus) gaat samen met u op zoek naar het optimale korset/brace, volgens onderstaande punten:

 • wij zetten de zorgverzekeraar procedure in gang
 • wij stemmen samen met u de keuze voor het soort korset/brace af waarna er een prijsopgave voor de zorgverzekeraar wordt gemaakt.
 • uw behandelaar neemt uw maat op, eventueel met een gipsafdruk
 • u komt het hulpmiddel passen. Een op maat gemaakt korset/brace wordt daarna eventueel nog aangepast en afgewerkt
 • wanneer het hulpmiddel optimaal is, levert uw behandelaar het definitief af en vindt een gebruiksinstructie en –informatie plaats.

3. Evaluatie en nazorg: wij vinden het belangrijk om van tijd tot tijd te bekijken of uw hulpmiddel nog goed voldoet en wat uw ervaringen zijn. Samen met uw behandelaar maakt u hierover afspraken.

 • een confectiehulpmiddel is vaak direct pasklaar en binnen zes werkdagen* gereed na eventuele machtiging.
 • een op maat gemaakt orthopedisch hulpmiddel is na het verlenen van de machtiging en de maatname in tien werkdagen* pasklaar en in maximaal tien werkdagen geproduceerd.

* De vermelde levertijden zijn indicatieve levertijden. Feestdagen, vakanties en vertragingen in de aanlevering van materialen door toeleveranciers kunnen de hierboven vermelde levertijd verlengen. Wij streven ernaar om u hierover tijdig te informeren

Indien u bent doorverwezen door uw behandelend arts of medisch specialist ontvangt u van hem of haar een machtigingsaanvraag voor uw brace/korset. Wanneer u bij uw eerste afspraak de machtigingsaanvraag, uw verzekeringspas en identiteitsbewijs meeneemt, dan verzorgen wij uw aanvraag en de financiele afhandeling rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

U betaalt eventueel alleen nog uw eigen bijdrage. Voor de hoogte van uw eigen bijdrage kunt u kijken in uw polisvoorwaarden. Let op: wanneer u verzekerd bent, dient u rekening te houden met een eventueel openstaand eigen risico op uw polis. Het openstaande bedrag wordt door uw zorgverzekeraar normaliter niet vergoed en wordt bij uw eigenbijdrage opgeteld.

Uw zorgverzekeraar heeft een aantal weken nodig om uw aanvraag te verwerken. Wanneer wij officieel toestemming hebben gekregen, kunnen wij starten met het productieproces van uw brace/korset.

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46  45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…

Voorkom verzwikken

 • Sport: Verzwikken is de nummer 1, sportblessure wereldwijd.
 • Werk: op de werkvloer vinden in Nederland 300.000 verzwikkingen per jaar plaats. Verzwikken staat daarmee in de top 3 van oorzaken van verzuim en zorgt voor hoge kosten voor de werkgever.

EXO-L enkelbrace

De EXO-L Enkelbrace biedt de beste bescherming tegen een enkelverzwikking. Deze brace is op maat gemaakt en daardoor erg comfortabel om te dragen. De brace voorkomt dat de enkel de verzwikbeweging kan maken. Deze werking is gebaseerd op de werking van het lichaam, de EXO-L Enkelbrace grijpt alleen in wanneer je dreigt te verzwikken. Je behoudt hierdoor je bewegingsvrijheid en tegelijkertijd de optimale bescherming.

Bekijk de video en ontdek de werking van de EXO-L

Afspraak maken?

Bel ons op 046 – 474 64 51 of neem contact op via één van onze locaties voor meer informatie.