Even voorstellen: Roberto Veelen

Naam: Roberto Veelen

Opleidingen: aspirant-> assistent -> orthopedisch schoentechnicus (7 jaren)

Afgestudeerd: 1998

In dienst bij Smeets Loopcomfort sinds: 1991

Over mij…

Mijn eerste contact met de orthopedische sector was naar aanleiding van mijn moeder. Zij had Polio, waardoor ik geregeld met haar bij de orthopedische schoentechnicus kwam. Voor haar werden destijds orthopedische schoenen aangemeten om haar mobiliteit te vergroten. Tijdens het consult zag ik een advertentie over de opleiding tot schoentechnicus. Dat vak leek mij zo interessant dat ik toen ben ik gestart met de opleiding; eerst als aspirant, vervolgens als assistent en uiteindelijk als orthopedisch schoentechnicus om in de behandelkamer mensen te mogen helpen. Destijds duurde de opleiding 7 jaar!

Inmiddels heb ik veel ervaring opgebouwd en ligt de uitdaging, in dit vakgebied, voor mij in het helpen van cliënten in combinatie met het vervaardigen van een hulpmiddel om de mobiliteit te vergroten. Op deze manier kun je veel mensen toch blij maken door een stukje meer verlichting bieden. Ook ervaren veel mensen dat ze weer meer vrijheid hebben om leuke dingen te kunnen doen dat extra levensvreugde biedt.

Ook vind ik het interessant om met kinderen en jongeren te werken en met mensen met het syndroom van Down. Zeker als het hulpmiddel klaar is, zijn zij vaak extrovert in hun blijdschap.

Naast het hebben van een goed contact met onze cliënten, vind ik het belangrijk om de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied nauwlettend te volgen. Er is momenteel veel innovatie in het vakgebied, bijvoorbeeld 3-D en CADCAM-technologie. Mijn verwachting is dat de innovatieve technieken zich snel verder zullen gaan ontwikkelen. Hopelijk verdwijnt dan het wat stoffige imago van het beroep.

In het hele land zijn momenteel veel zeer ervaren vakspecialisten die op (korte) termijn met pensioen gaan. Ik vraag mij dan af: Wat wordt er gedaan met al die kennis? Gaan jonge vakspecialisten dit over nemen? Of gaat de techniek “het wiel opnieuw uitvinden” met innovatieve apparatuur?

Daarom vind ik het erg leuk om mijn kennis en vaardigheden over te dragen aan de huidige afgestudeerde orthopedisch schoentechnologen die veelal theoretisch zijn opgeleid. Binnen Smeets loopcomfort worden daarnaast ook veel stagiaires begeleid. Ook aan hen draag ik graag mijn kennis over. Op deze manier kan men van mij leren maar zal er zeker ook een uitwisseling van kennis ontstaan, waardoor ik van hen kan leren. Zo blijf ik mezelf ook ontwikkelen.

Sinds 1991 werk ik met veel plezier bij Smeets Loopcomfort. In 2017 heb ik even een overstapje gemaakt naar een andere firma, om ook mezelf verder te ontplooien en nieuwe inzichten te krijgen. Echter is “het gras niet groener aan de overkant” en ben ik weer terug op het oude nest sinds 2019. Nu mag ik weer veel oude bekende maar ook nieuwe cliënten helpen in het verbeteren van hun mobiliteit! En in mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hond en vind ik het interessant om andere culturen te ontdekken door te reizen met mijn gezin.

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld: voeten, schoenen of bewegen? Maak dan een afspraak. Ik help u graag!

Hartelijke groet,

Roberto

Heeft u een vraag? Maak dan een afspraak op één van onze vele locaties bij u in de buurt: 046-4746451 of stuur uw vraag per e-mail naar: info@loopcomfort.nl