Goedkeuring NZA

De RondOm Lopen Groep heeft overeenstemming bereikt over een overname van Smeets Loopcomfort. Smeets Loopcomfort is een gerenommeerd bedrijf dat medisch orthopedische hulpmiddelen op het gebied van voeten, schoenen en bewegen, vervaardigt. Binnen de RondOm Lopen Groep, een landelijke zorgorganisatie, werken verschillende bedrijven in synergie met elkaar samen om ‘zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk goed te laten lopen’.

Over Smeets Loopcomfort

Na 116 jaar het familiebedrijf verkopen is een bijzondere en emotionele beslissing waar de huidige ondernemers, goed over hebben nagedacht. Om een nieuwe stap te kunnen maken in hun persoonlijke ontwikkeling hebben zij besloten hun bedrijf over te dragen aan de RondOm Lopen Groep. Een logische keuze, aangezien de bedrijven al sinds 2018 intensief samenwerken en dezelfde missie nastreven: met medische hulpmiddelen en diensten op het gebied van voeten, schoenen en bewegen, ‘zoveel mogelijk mensen helpen om zo lang mogelijk goed te lopen. Een belangrijke maatschappelijke doelstelling, want: mensen die goed kunnen lopen zullen meer bewegen, actiever en gezonder zijn, waardoor ze beter kunnen deelnemen aan de samenleving’.

Met de RondOm Lopen Groep als toonaangevende opvolger wordt de medische hulpmiddelenzorg goed overgedragen en is de continuïteit van de onderneming gewaarborgd, waardoor alle cliënten verzekerd zijn van goede zorg.

Over de RondOm Lopen Groep

De RondOm Lopen Groep is een zorgorganisatie met meer dan 300 praktijklocaties door heel Nederland. Het bekendste bedrijf binnen de groep is RondOm Podotherapeuten. RondOm is één van de grootste podotherapeutische organisaties in Nederland en is al 40 jaar actief in het podotherapeutisch werkveld. Omdat de RondOm Lopen Groep ernaar streeft om zoveel mogelijk mensen, ook mensen met zeer complexe voetproblemen, zo lang mogelijk goed te laten lopen, kondigden zij dit jaar aan hun bedrijfsactiviteiten te willen uitbreiden met orthopedie. Na diverse gesprekken en een uitgebreid onderzoek, blijkt een overname van de Smeets Loopcomfort Groep, een logische stap voor beide partijen. In de toekomst wil RondOm haar orthopedische activiteiten verder uitbreiden door heel Nederland.

Met de overname wordt het zorgpakket van de RondOm Lopen Groep sterk uitgebreid; van aanpassingen aan confectieschoenen tot orthopedische schoenen en van (sport)orthesen tot rugbraces. Ook volledig op maat gemaakte en ISO-gecertificeerde veiligheidsschoenen behoren tot het pakket. In de schoenwinkel in Sittard kunnen mensen terecht voor goed schoenadvies, ook als ze geen voetproblemen hebben.

Gedeelde visie

De RondOm Lopen Groep deelt met Smeets Loopcomfort de visie om de specialistische vakkennis van de orthopedisch vakmensen op Nederlandse bodem te houden. Geen fabriek in China of India, maar een eigen productieplaats in Sittard met betrokken en bevlogen vakmensen. Alle werknemers van Smeets Loopcomfort behouden hun baan, dit is één van de voorwaarden van het intensieve overnametraject. Zo blijft de regie op het productieproces en de kwaliteit van de medische hulpmiddelen gewaarborgd.

Weinig gevolgen

Voor de cliënten van Smeets Loopcomfort zal de voorgenomen overname niet veel gevolgen hebben. Alle gemaakte afspraken blijven staan, de orthopedisch schoentechnici, orthopedisch technologen en al het andere personeel blijven werkzaam en de praktijklocaties blijven onveranderd. Ook de productie van de hulpmiddelen loopt gewoon door.

Heeft u opmerkingen of vragen over de op handen zijnde overname? Uw reactie is van harte welkom. U kunt uw reactie sturen naar info@loopcomfort.nl o.v.v. ‘Overname Smeets Loopcomfort’. Alvast hartelijk dank!

De RondOm Lopen Groep is in afwachting van formele toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om de voorgenomen overname te realiseren. De verwachting is dat de toestemming op korte termijn volgt.