Allergeenvrije schoenen

Allergeenvrije schoenen zijn speciale schoenen voor mensen met een allergie voor bepaalde stoffen, zoals lijm, rubber, chroom en leer.

Steeds meer mensen ontwikkelen allergieën voor allerlei stoffen. Ook schoenen kunnen soms voor allergische reacties zorgen vanwege lijm, rubber, looi- of kleurstoffen die in het leder verwerkt zijn. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn om allergeenvrije schoenen te gaan dragen.

Allergeenvrij schoeisel wordt voorgeschreven aan patiënten die als gevolg van een bepaalde allergie geen gewoon confectieschoeisel kunnen dragen. Wij informeren u graag over de keuze mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Allergeenvrij schoeisel wordt veelal vergoed door uw zorgverzekeraar mits u hiervoor een medische indicatie heeft. De eigen bijdrage verschilt per zorgverzekeraar en polis. De wettelijk vastgestelde eigen bijdrage voor 2021 is €125,00 voor volwassenen en €62,50 voor kinderen tot 16 jaar.  De eventuele aanvullende vergoeding hierop wordt bepaald door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw polis!

De eigen bijdrage staat los van een eventueel eigen risico van uw zorgverzekeraar. De eigen bijdrage betaalt u normaliter bij het afleveren van de schoenen. Het eventuele eigen risico wordt verrekend door uw zorgverzekeraar. Iedereen van 18 jaar en ouder met een basisverzekering heeft een verplicht eigen risico dat door de overheid wordt vastgesteld.

U kunt bij ons terecht voor een GRATIS persoonlijk advies. Tijdens dit consult adviseren wij u graag over de mogelijkheden om uw voetklachten te verlichten of op te lossen.

Ook is het mogelijk om advies in te winnen tijdens dit consult, voordat u naar uw huisarts of specialist gaat. Veel voetklachten kunnen opgelost worden met kleine schoenaanpassingen en/of steunzolen in goed schoeisel.

Wilt u een afspraak maken voor een gratis persoonlijk advies, dan kunt u ons bereiken op het telefoonnummer: 046 47 46 45 1.

Wij verzorgen dit voor u en maken een offerte voor het product voor uw zorgverzekeraar. Hiervoor hebben wij wel het aanvraagformulier van uw specialist nodig. Indien de aanvraag en offerte voldoet, zal uw zorgverzekeraar over het algemeen besluiten uw schoenen te vergoeden (exclusief eigen bijdrage en mogelijk eigen risico).

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46 45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…