maatschoenen

Worden volledig met de hand vervaardigd en zijn bedoeld voor de echte liefhebber van luxe stijlvolle schoenen, zonder medische indicatie. Deze schoenen zijn 100% “made in Holland”. U hoeft dus niet (meer) naar het buitenland voor uw maatschoenen.

Proces
Het vervaardigen van handgemaakte schoenen is een uniek proces, dat we samen met u doorlopen. Dat begint met het nauwkeurig meten van uw voeten waarna wij leesten (kopie voet) vervaardigen, die helemaal zijn toegesneden op uw voeten en persoonlijke voorkeur. U heeft een ruime keuze uit modellen, leersoorten, voering, bewerking tot aan de kleinste details.

In ons atelier worden uw schoenen ontworpen en vervolgens volledig met de hand gemaakt. Een aantal weken later zijn uw maatschoenen klaar voor gebruik. Uw leesten bewaren wij zorgvuldig zodat ze weer gebruikt kunnen worden voor een volgende bestelling of revisie.

Veelgestelde vragen

Het maken van maatschoenen is een arbeidsintensief proces en neemt tussen de 20 en 30 arbeidsuren in beslag. De schoenen worden volledig in Nederland vervaardigd door onze specialistische vaklieden. Afhankelijk van het gekozen model, de hoogte en de te verwerken materialen, liggen de gemiddelde kosten voor een 1ste paar schoenen, normaliter tussen de 750,00* euro en 1200,00* euro. Op nabestellingen, zonder leestwijzigingen, kunnen wij u maximaal 200,00* euro korting bieden.
Indien u goed geïnformeerd bent, weet u dat grote namen in de “maatschoenenwereld” hogere bedragen vragen. Deze prijzen kunnen wij aanbieden door onze schaalgrootte omdat wij ook veel orthopedisch maatschoenen vervaardigen waardoor uw maatschoenen in dit proces mee lopen.
*prijzen 2021, incl. BTW.

Wij beschikken over een enorme keuze in materialen, kleuren en modellen. Indien u dat wenst kunt u ook zelf een model aandragen. Onze schoenmakers adviseren u graag over de mogelijkheden.

De levertijd* van maatschoenen bedraagt ongeveer zeven werkweken, eventueel vermeerderd met de proefloopfase.

*De vermelde levertijden zijn indicatieve levertijden. Feestdagen, vakanties en vertragingen in de aanlevering van materialen door toeleveranciers kunnen de hierboven genoemde levertijd verlengen. Wij streven ernaar om u hierover tijdig te informeren.

Wij adviseren u om de eerste afspraak te maken op ons hoofdkantoor te Sittard (Lissabonlaan 10) omdat wij u hier de meeste keuze in modellen en materialen kunnen bieden. Hier kunt u gratis parkeren.

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46 45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…