veiligheidsschoenen

Iedere werksituatie vereist een ander type werkschoen, afhankelijk van de gevaren voor het beschadigen van de voet die het werk oplevert. Met veiligheidsschoenen kunt u uw voeten beschermen. Er bestaan meerdere niveaus van bescherming volgens de categorie S (Safety, EN ISO 20345: 2011).

  • S1 Antistatisch, neemt energie op in de hiel en met ondoordringbare neus.
  • S2 Als S1 met verhoogde waterdichtheid/resistentie.
  • S3 Als S2 met een ondoordringbare tussenzool en antislipprofiel.
  • 
S4 Laarzen als S1 maar dan gemaakt van kunststoffen en dus helemaal waterdicht.
  • S5 Laarzen als S4 met ondoordringbare tussenzool, ondoordringbare neus en antislipprofiel. Beschermd tegen doordringen(stalen tussenzool).

NIEUW: Gecertificeerde veiligheidsschoenen en steunzolen op maat volgens de Europese norm EN ISO 20345:2011. 

Smeets Loopcomfort is partner van Emma Safety Footwear.

Voor meer informatie zie: www.orthopedischeveiligheidsschoenen.nl, bekijk onderstaande video of download de brochure.

Veelgestelde vragen

In opdracht van uw werkgever, maken wij een offerte voor het te vervaardigen maatproduct. Indien de offerte akkoord is, zal uw werkgever of UWV over het algemeen besluiten uw schoenen te vergoeden.

Veelal wordt in overleg met uw werkgever een keuze gemaakt uit de modellen waaruit u kunt kiezen. De modelkeuze is afhankelijk van het type veiligheidsschoenen dat u nodig heeft en aan welke veiligheidseisen deze moeten voldoen.

Orthopedische veiligheidsschoenen: de levertijd* van orthopedische schoenen bedraagt ongeveer zeven weken, eventueel vermeerderd met de proefloopfase.

  • Semi-orthopedische veiligheidsschoenen: de levertijd* van semi-orthopedische schoenen bedraagt ongeveer vier weken, indien het gekozen model op voorraad is bij Smeets Loopcomfort of de toeleverancier.
  • Steunzolen voor in veiligheidsschoenen: de levertijd* van steunzolen bedraagt ongeveer twee weken.
  • Aanpassing aan confectie veiligheidsschoenen (Ovac): de levertijd* bedraagt ongeveer 1 week.

Ovac = Orthopedische Voorzieningen Aan Confectieschoenen.

*De vermelde levertijden zijn indicatieve levertijden. Feestdagen, vakanties en vertragingen in de aanlevering van materialen door toeleveranciers kunnen de hierboven genoemde levertijd verlengen. Wij streven ernaar om u hierover tijdig te informeren.

Goed onderhoud van de werkschoenen garandeert een langere levensduur van de schoenen. Bij intensief gebruik is het raadzaam om over twee paar werkschoenen te beschikken zodat u voldoende kunt wisselen en uw schoenen de kans krijgen om op een natuurlijke wijze te drogen.

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46 45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…

Voorkom verzwikken

Op de werkvloer vinden in Nederland 300.000 verzwikkingen per jaar plaats. Verzwikken staat daarmee in de top 3 van oorzaken van verzuim en zorgt voor hoge kosten voor de werkgever.

EXO-L enkelbrace

De EXO-L Enkelbrace biedt de beste bescherming tegen een enkelverzwikking. Deze brace is op maat gemaakt en daardoor erg comfortabel om te dragen. De brace voorkomt dat de enkel de verzwikbeweging kan maken. Deze werking is gebaseerd op de werking van het lichaam, de EXO-L Enkelbrace grijpt alleen in wanneer je dreigt te verzwikken. Je behoudt hierdoor je bewegingsvrijheid en tegelijkertijd de optimale bescherming.

Bekijk de video en ontdek de werking van de EXO-L

Afspraak maken?

Bel ons op 046 – 474 64 51 of neem contact op via één van onze locaties voor meer informatie.