verbandschoenen / revalidatieschoenen

In sommige gevallen is het niet mogelijk om uw schoenen te dragen. Bijvoorbeeld na een operatie als wonden aan de voet moeten genezen of als uw voet opgezwollen is. In deze gevallen kan één van onderstaande producten wellicht een oplossing bieden.

Verbandschoenen

Verbandschoenen zijn een soort zachte pantoffels van wasbaar en luchtdoorlatend materiaal.  Het doel van deze verbandschoenen is dat u zich weer zo vroeg mogelijk kunt verplaatsen. Ook bevordert dit bij verbonden voeten het genezings- en revalidatieproces.

Verbandschoenen zijn fabrieksmatig vervaardigd. Het is mogelijk om hier individuele aanpassingen in te maken bijvoorbeeld om wonden vrij te maken van druk.

Revalidatieschoenen (VLOS)

Revalidatieschoenen worden door de zorgverzekeraar ook wel VLOS genoemd. Dat staat voor: VoorLopig Orthopedische Schoenen. Indien het niet mogelijk is om verbandschoenen in te zetten worden er revalidatieschoenen vervaardigd. Een VLOS is een individueel vervaardigde orthopedische schoen met een tijdelijke functie en gebruiksduur. Hij dient ter overbrugging van de herstelperiode van de patiënt en ter bevordering van de mobiliteit. Medisch gezien verandert de voet nog in deze periode. De VLOS is bedoeld ter voorbereiding op definitieve orthopedische schoenen.

Veelgestelde vragen

Dit type schoeisel wordt meestal voorgeschreven door een behandeld arts. Met dit aanvraagformulier kunt u een afspraak bij ons maken zodat wij dit hulpmiddel spoedig kunnen aanmeten en afleveren.

Verbandschoenen worden veelal volledig vergoed mits hiervoor een medische indicatie is. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijzing van een behandelend arts nodig.

De eigen bijdrage verschilt per zorgverzekeraar en polis. De wettelijk vastgestelde eigen bijdrage voor 2022 is €124,00 (per paar) voor volwassenen en €62 (per paar) voor kinderen tot 16 jaar. De eventuele aanvullende vergoeding hierop wordt bepaald door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw polis! Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijzing van een behandelend arts nodig.

Verbandschoenen: 1 weken*

Revalidatieschoenen: 1 a 2 weken*

*De vermelde levertijden zijn indicatieve levertijden. Feestdagen, vakanties en vertragingen in de aanlevering van materialen door toeleveranciers kunnen de hierboven genoemde levertijd verlengen. Wij streven ernaar om u hierover tijdig te informeren.

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46 45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…