Sportschoenaanpassingen

Indien er klachten zijn tijdens het sporten die wij kunnen relateren aan uw sportschoeisel, dan bespreken wij samen met u welke oplossingen wij u kunnen bieden bij bijvoorbeeld enkel-, hiel-, voet- en/of teenklachten. Deze klachten zijn veelal op te lossen of te verlichten met kleine voorzieningen die niet of nauwelijks zichtbaar zijn maar het verschil kunnen maken tussen wel of niet kunnen sporten!

Enkele voorbeelden van sportschoenaanpassingen:

  • Verplaatsen van de noppen onder de sportschoenen
  • Sportsteunzolen op maat
  • Afwikkelvoorziening zodat uw voet makkelijker kan bewegen

Veelgestelde vragen

Normaliter worden aanpassingen aan sportschoenen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Echter indien de voorziening voor therapeutische doeleinden ingezet wordt bestaan er soms wel vergoedingsmogelijkheden. Raadpleeg uw polis. Indien de voorziening niet vergoed wordt zal onze behandelaar u adviseren over de kosten.

Ja, om de klachten adequaat op te kunnen lossen is het raadzaam om ook uw gewone schoenen na te laten kijken en waar nodig aan te laten passen. In veel gevallen worden deze aanpassingen (gedeeltelijk) vergoed. Raadpleeg uw polis. Onze behandelaar kan u hierover informeren.

We proberen zoveel mogelijk te anticiperen op uw vragen. We begrijpen dat we niet alle vragen online kunnen beantwoorden. Bel ons in dat geval op 046 – 47 46 45 1 of neem contact met ons op. Wij helpen u graag…